среда, 23. април 2014.

Psihotrono (parapsihološko, ekstrasenzorsko)

Delovanje – to je uticaj na druge ljude koji se vrši prenošenjem informacija putem nečulne (nesvesne) percepcije. U vezi s tim, neophodno je napomenuti da televizijske i druge masovne predstave tobožnjeg natprirodnog delovanja (na primer, Kašpirovskog, Čumaka i drugih «magova») predstavljaju jasne primere najobičnije prevare. Delimično se tu radi o masovnoj hipnozi, ali u mnogo većoj meri u pitanju je masovna histerija i masovna psihička zaraza.

Što se pak tiče psihotronog oružja, poznati su podaci o radu na stvaranju visokofrekventnih i niskofrekventnih generatora kodiranja mozga, biolokacionih uređaja, korišćenju  hemijskih i bioloških sredstava u cilju simuliranja određenih psiholoških reakcija. Psihotronika je usmerena prvenstveno na metode povezane sa primenom tehničkih sredstava kojima se utiče na svest, kao što su navedeni generatori. U ovom trenutku je još uvek rano da se govori o aktivnoj upotrebi psihotronog oružja kao sredstva psihološkog rata, iako stručnjaci u toj oblasti čine sve što je moguće kako bi maksimalno iskoristili sve što je makar minimalno razrađeno.


Na primer, oni koriste efekat koji izazivaju obojene mrlje ugrađene u kompjuterski virus označen apokaliptičnim «brojem zveri» - 666 (V666). Taj virus može negativno uticati na psihofizičko stanje operatera koji radi na personalnom računaru (čak može izazvati smrt). Princip njegovog delovanja je zasnovan na fenomenu takozvanog 25. kadra, koji predstavlja veoma jako sredstvo sugestije. «Fenomen 25. kadra» povezan je sa činjenicomm da čovek poseduje ne samo senzorni (svesni) dijapazon opažanja, već i supsenzorni (nesvesni), u kome informacije usvaja psiha, mimo svesti. Na primer, ako se tokom filma na dvadeset četiri kadra u sekundi doda još jedan – dvadeset peti – sa potpuno različitom informacijom, gledaoci ga neće primetiti, ali će on osetno uticati na njihovo emotivno stanje i ponašanje. Brojnim eksperimentima je utvrđeno da u toku jedne sekunde centri u velikom mozgu mogu da prime i obrade 25. signal. Štaviše, informacije koje prima u supsenzornom režimu percepcije čovek usvaja efikasnije nego što je uobičajeno. Naučnici ovo povezuju s tim što se približno 97% psihičke aktivnosti «prosečnog» čoveka odvija na nivou podsvesti a samo 3%  na nivou svesti.

Нема коментара:

Постави коментар